» Hjem                    

 » Ideonklinikken

      » Foredrags- og kursusvirksomhed

      » Pædagogisk materiale

      » Kontakt Ideonklinikken

     

                                            

 

 

Skovbutik  Bageri & Café i Hammer Bakker

Nordjylland 

Salg af biodynamiske og økologiske produkter

                                                                                                                                                                                                      

 

Klinik for helseeurytmi og kunst ved Katrine Nielsen

 

Hvad er helseeurytmi?

Ordet ’Eurytmi’ betyder ’God, harmonisk rytme’ eller ’Urrytme’ og er betegnelsen for en bevægelseskunst skabt af Rudolf Steiner. Den må ikke forveksles med rytmik, som er noget ganske andet. 

I  eurytmien benytter man dels sprogets, dels musikkens elementer til et kunstnerisk udtryk, hvorfor man også kan kalde eurytmi ’Synlig tale, synlig sang’.

Eurytmien er dog ikke blot en kunstart, både pædagogisk og terapeutisk har den uanede muligheder.

Harmonisk rytme, urrytme er noget, mennesket sukker efter i dag, hvor alle de tekniske hjælpemidler egentlig har været med til at fjerne det fra sammenhængen med naturens rytmer. På den ene side har det givet frihed, på den anden: Helbredsproblemer. 

Helseeurytmiens formål er at bringe patienten ind i en god, harmonisk rytme, således at hele mennesket igen begynder at ånde rigtigt.

Derfor kan denne terapiform virke harmoniserende på mange skavanker - ikke mindst fordi patienten selv er den aktive i processen.

Øvelserne tilrettelægges individuelt, de er blide og yndefulde og kan udføres af alle uanset alder og svagheder.

Lejlighedsvis undervises større grupper af voksne, hvor der lægges vægt på samarbejdsøvelser.

 

Kunst

Kunstudøvelse er en vigtig del af et terapiforløb, derfor tilbydes følgende på Ideon klinik:

Musik: Klaver- eller blokfløjteundervisning uden brug af noder, da det er uhyre vigtigt at optræne evnen til at lytte og skabe.  Noder er et intellektuelt anliggende, de kan være lige så nødvendige som krykker, men i den kunstneriske proces forstyrrer de evnen til at lytte sig ind i selve musikkens forløb og forhindrer den skabende proces .

Maling : Akvarelmaleundervisning efter Goethes farvelære, hvor der især lægges vægt på oplevelse af grundfarvernes væsen og stemninger.

 Modellering med bivoks: Farvet bivoks er et dejligt, men noget krævende materiale, der fremmer varmeprocesser, rumfornemmelse og finmotoriske evner.

 

Om Katrine Nielsen

Katrine Nielsen er uddannet folkeskole- og Steinerskolelærer, men har dog udelukkende arbejdet i Rudolf Steinerskoler og – børnehaver. Hun er desuden eurytmist og har taget den terapeutiske overbygning i England som helseeurytmist, har holdt antroposofiske foredrag i godt 25 år, komponerer klavermusik, forfatter pædagogisk materiale og  driver endvidere sammen med sin mand, Finn Nielsen det lille, økologiske og biodynamiske bageri, Ideon.

 

      

Billederne illustrerer de eurytmiske    vokaler: A E I O U       

Toppen af siden

                                                                     Opdateret 26-3-14

www.ideonskovbutik.dk Ideon Skovbutik og Bageri, Søhusevej 46, 9380 Vestbjerg. Tlf. 96-38-30-33  email: ideonskovbutik@hotmail.com